Stol tennisi bilan shug‘ullanuvchi sportchilarni jismoniy tayyorgarligini shakllanish dinamikasi
Annotasiya
Ushbu maqolada stol tennisi bilan shug‘ullanuvchi sportchilarni umumiy va maxsus jismoniy tayyorgarlik darajasi tajriba oldidan maxsus testlar orqali o‘rganilgan, olingan natijalar jadvallar asosida ifodalangan hamda qiyosiy tahlil etilgan. Malakali stol tennischilarni tayyorlash jarayoni bo‘yicha xulosa va amaliy tavsiyalar bayon etilgan.
Kalit so‘zlar:
umumiy va maxsus jismoniy tayyorgarlik jismoniy sifatlar nafas olish organlari yurak-qon tomir tizimi markaziy asab tizimlari tayyorgarlik darajasiga sport texnikasining takomillashuviBibliografik manbalar
Salomov R.S. Jismoniy tarbiya nazariyasi va uslubiyati. Darslik. Toshkent-2014 y. «ITA-Press» nashriyoti. 297 b.
Pulatov A.A., Ummatov A.A. Sport va harakatli o‘yinlar (voleybol): /darslik / T.: “O‘zkitobsavdonashriyoti”, 2020. – 224 b.
Olimov M.S. Sport pedagogik mahoratini oshirish (Yengil atletika). Darslik. Toshkent-2023 y. «IDEAL-PRESS» nashriyoti. 436 b.
G‘aniyeva M.Yu. “Stol tennisi nazariyasi va uslubiyati” /O‘quv qo‘llanma. Toshkent: 2024 y. – 300 b.
Teyxrib, V. Ye., Vorkunov, M. S. Metodika obucheniya texniko- takticheskim deystviyam v nastolnom tennise: uchebno-metodicheskoe posobie dlya studentov vsex spesialnostey / - Pavlodar: Kereku, 2009. – 86 s.
G.V.Barchukova, V.M.M. Bogushas, O.V.Matыsin. Teoriya i metodika nastolnogo tennisa. Uchebnik/ Moskva-Akademiya 2006 g. 34 st.
Xolodov, J. K. Teoriya fizicheskogo vospitaniya i sporta : ucheb. posobie dlya studentov vыssh. ucheb. zavedeniy / J. K. Xolodov, V. S. Kuznesov. – 2-ye izd., ispr. i dop. – M. : Akademiya, 2001. – 480 s.
M.Yu. G‘anieva. Stol tennisi bilan shug‘ullanuvchi talaba-yoshlarni jismoniy rivojlanishining tuzizlishi va tahlili // Sportda ilmiy tadqiqotlar. Ilmiy-nazariy jurnal – 2023. - № 4. – 42-45 b.
Yuklashlar
Nashr qilingan
Qanday qilib iqtibos keltirish kerak
Nashr
Bo'lim
Kategoriyalar
Litsenziya
Mualliflik huquqi (c) 2024 Мархабо Ганиева

Ushbu ish Creative Commons Attribution 4.0 Worldwide.